Samuel Bjork "Pelėda medžioja naktį"

 

Samuel Bjork
"Pelėda medžioja naktį"
Alma littera, 430 psl., 2019 leidimo metai

Tai antroji pažintis su Holigeriu Munku ir Mia Kriuger.
Miške randamas prieš kelis mėnesius dingusios paauglės kūnas. Nuostabą ir šiurpą kelia ne tik tai kad ji mirusi, bet ir tai kaip ji atrodė. Jos nuogas kūnas, gulėjo vidurį iš žvakių sudarytos pentagramos, apklotas plunksnomis ir su kraupiai atrodančia gėle burnoje.
Kas nutiko mergaitei, kurios išvaizda kardinaliai pasikeitė per trumpą dingimo laikotarpį ir kodėl jos skrandyje buvo rasta gyvūnų maisto?

Antroje knygoje, kaip ir pirmoje, Mia Kriuger vis dar kovoja su savo vidiniais demonais - alkoholiu, vaistais, kaltinimų sau dėl sesers mirties ir mintimis apie savižudybę. 
Holigeris Munkas vis dar išgyvena išsiskyrimą su žmona. Jam sunku priimti tą faktą, kad ji gali sukurti naują šeimą ir judėti pirmyn. 
Ar šie du depresyvūs, bet puikūs detektyvai sugebės atstumti savo demonus ir išsiaiškins kas nuriko mergaitei? 
Šioje knygoje, kaip ir pirmoje, Samuel Bjork, vėl "baudžia" Holigerį Munką, stumdamas jo dukrą į pavojų ir išgyvenimus. 

Autorius leidžia suprasti, kad ne visada žmonės būna tokie, kokius mes juos matome, dažnai jie būna tokie kokiais jie nori kad mes juos matytumėme. 
Knyga įdomi, verčianti ne tik skaityti, bet mąstyti. Autorius daug dėmesio skiria personažų dvasiniai būsenai, išgyvenimams, mintims, veiksmams. Todėl, tai truputį slegia. 
Ar skaityčiau kitas šio autoriaus knygas? Taip, bet su pertraukomis. Ar tai geras autorius? Be abejo, taip.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą