Harlan Coben "Vinas"


 Harlan Coben
"Vinas"
"Jotema", 400 psl. 2021 leidimo metai

Jau kažkada esu minėjusi (o gal jau ir ne vieną kartą), kad man patinka šis autorius (kaip ir Stephen'ui King'ui ;) ) todėl visada su nekantrumu laukiu naujų jo knygų. 

Viename iš prašmatnių Niujorko dangoraižių randamas nužudytas keistas atsiskyrėlis. Būtų lyg ir nieko ypatingo, jei ne šiūkšlėmis apkrautame bute kabantis pavogtas Vermerio paveikslas ir odinis lagaminas su inicialais, kurie priklauso Vinzorui Hornui Lokvudui Trečiąjam - Vinui. Šie daiktai dingo daugiau nei prieš dvidešimt metų puseserės Patricijos pagrobimo ir dėdės Oldričo nužudymo metu.
Maža to, tyrimo metu, paaiškėja, kad nužudytasis senai besislapstantis Rajus Strausas. Žmogus, kuris kartu su dar penkiais studentais dalyvavo išpuolyje, kurios pasėkoje septyni žmonės žuvo ir keliolika sužeistų. 
Vinas, imasi aiškintis, kaip jo lagaminas ir dingęs paveikslas susijęs su Patricijos pagrobimu, dėdės nužudymu ir plačiai nuskambėjusiu išpuoliu, kurio dalyviai dingo.

Jei tikitės, kad skaitant suprasite kas kaltas - nesitikėkite. Lauks siurprizų. Niekas nėra taip kaip atrodo, tai ir yra šio autoriaus meistriškumas.
Vienas dalykas kuris "užkliuvo" ir erzino, tai Vino apibudinimas. Taip, jau nuo pirmų sakinių (ar pilno vardo) supranti, kad jis gimė su "auksiniu šaukštu burnoje" ir kad su metais šaukštas, kaip ir burna didėjo. Todėl, autoriaus nuolatinis ir perdėtinas priminimas (na, gal geriau sakyti pačio Vino pasakojimai apie save), koks jis  "-iausias" sporte, dedukcijoje, sekse, piniguose, pažintyse ir t.t. labiau atskleidžia jį kaip arogantišką savimylą. Bet toks lyg ir nėra...?

Mėgstantiems šį autorių - knyga patiks. Knyga, lengvai skaitosi, puikaus siužeto, nenuspėjamos baigties. O aš tikrai ieškosiu sekančio Harlan Coben knygos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą