Lars Kepler "Veidrodžių žmogus"


 Lars Kepler
"Veidrodžių žmogus"
Obuolys, 512 psl., 2020 leidimo metai


Kai manai, kad esi 1000 kartų įsitikinęs, jog TIKRAI ŽINAI kas tikrasis žudikas, nes paprasčiausiai kito - negali būti, bet ... terkšt ir knygos pabaigoje supranti, kad tave dedukcijos menas ... I Š D Ū R Ė.

Draugei matant buvo pagrobta šešiolikmetė Dženė Lind ir tik dabar, paėjus penkeriems metams randamas jos išniekintas ir nužudytas kūnas.
Panašiai tuo pat metu Pamelos ir Martino šeimoje nutinka kita nelaimė - žiemą paskęsta panašaus amžiaus Pamelos dukra Amanda. Martinas, kuris tuo metu buvo su ja, vis dar išgyvenantis potrauminį sindromą ir turintis psichinę negalią, tampa Dženės Lind nužudymo liudininku. Būtų puiku, bet jis kovoja su savo demonais ir nieko neprisimena.
Detektyvas Jonas Lina ir psichiatras Erikas Marija Bakas ryžtas eksperimentui - panardinti Martiną į hipnozę...
Dingsta dar viena mergina - Mija. Ji labai svarbi Pamelai ir Martinui. Pagrobėjas grasina jos mirtimi, jei Martinas kalbės, bet tam kad ją išgelbėtų Martinas turi papasakoti tai ką matė.

Kaip visada šis autorių duetas (Alexanderis ir Alexandra Ahndorilai) aukštumoje. Realistiškai perteikia įvykius, veikėjų charakterius, nenuspėjamą siužetą. Tai nėra TIK lengvo turinio detektyvas vakarui, bet meistriškai nupasakotas įvykis, kuriuo nori nenori ... patiki ir į jį įsitrauki.

Ši knyga, atsitiktinai papuolė į mano rankas ir klausimo skaityti ar ne (dėl eiliškumo) nekilo, nes tai atskiros istorijos, atskiri įvykiai, pasakojimai..., bet ne. Eiliškumas Lars Kepler knygoms būtinas. Jis būtinas, kad suprastum Jono Linos gyvenimo peripetijas, kurios seka iš vienos knygos į kitą.

Ar patiko? TAIP. Ar skaitysiu kitas šio autoriau knygas? Aišku, kad taip.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą